Niet meer parkeren op parking Koekuit Centrum

Veel ouders parkeren op de parking van Koekuit Centrum om hun kinderen te brengen of op te halen. Vaak valt dit samen met de voetbal waardoor het bijzonder druk is op de parking. Omwille van de veiligheid vraagt Koekuit Centrum om de parking niet langer te gebruiken.

Op advies van Stad Menen willen we daarom uitdrukkelijk vragen:

  • Kom zoveel mogelijk te voet of met de fiets. Om dit aan te moedigen zal stad Menen een pad en fietsenstalling voorzien aan de kant van de brug.
  • Toch met de auto? Parkeer in de wijk en kom via onze oprit.

Alvast een dikke merci!

Scoutslokalen voldoende klaar voor start scoutsjaar

De historische hold-up van Covid-19 op onze samenleving heeft ook onze bouwplanning volledig in de war gestuurd. De finish werd beetje bij beetje verschoven: eerst een maand, dan naar het begin van het zomerverlof, tot nu. Grote gevolgen had dit gelukkig niet. Ook de scoutswerking lag volledig stil.

Na het oponthoud zijn we er in alle stilte opnieuw ingevlogen.

Philippe Dehaene was druk in de weer om de binnendeuren en tussenwanden te plaatsen. Eerder leverde de papa van onze jin Marten ook al prachtig werk met de houten lijsten rond de ramen en deuren.

Loodgieter Luc Berten plaatste alle sanitair. Omdat we nog moeten wachten op de levering van de tussenwanden in de damestoiletten (vertraging door Corona…) gaan de dames zich even moeten behelpen met het rolstoeltoegankelijke toilet.

Brecht Tyberghien (Elektriciteitswerken BT) had de nodige kabels al in de ruwbouwfase voorzien. Deze zomer plaatste hij de stopcontacten, schakelaars, lichtpunten en zekeringkast.

Roderick Rogge (Laswerken Rogge) werkte de buitentrap af. Daarmee zijn we ook in orde met onze nooduitgangen. Deze trap konden we trouwens realiseren met de financiële steun van Cera.

 

Voor bovenstaande werken konden we ook altijd rekenen op onze gouden vrijwilligers en op de leidingploeg. Het geheel werd alweer vakkundig in goede banen geleid door onze uitstekende architecte Bieke Berten.

Voldoende klaar, maar nog niet af

Nu is het nog wachten op de aansluiting van alle nutsvoorzieningen. De aanvraag is al een tijdje geleden gebeurd. Jammer genoeg hebben De Watergroep en Fluvius immense achterstand door Corona. Hopelijk kunnen ze midden september aansluiten zoals voorzien. Zo niet moeten we ons behelpen door elektriciteit af te tappen van de oude lokalen. De toiletten spoelen gelukkig door op regenwater uit de nieuwe regenput.

Let wel, de werken zijn nog niet klaar. Binnenkort maakt het bouwteam een nieuwe financiële stand van zaken op, onder andere met de hulp van onze boekhoudster Griet Berten. De grote lijnen zullen geen verrassing zijn. Tot nog toe kregen we op vlak van uitgaven alleen maar meevallers. Zo bleven we mooi binnen de raming. De inkomstenzijde is dit jaar helaas minder rooskleurig. Door Corona werden onze belangrijke evenementen afgelast zoals onze jaarlijkse scoutsfuif Jiggy Open Air. Het wordt dus zaak om te prioriteren welke werken we komend jaar eerst kunnen uitvoeren (verwarming en ventilatie, omgevingsaanleg nabij gebouw, oude lokalen afbreken, …). Door de recente inbraak in de nieuwe lokalen zien we ons genoodzaakt om anti-inbraakmaatregelen weer wat hoger te zetten op dat prioriteitenlijstje.

De officiële opening van de nieuwe lokalen stellen we nog even uit. Daar willen we iets groots van kunnen maken. Het belangrijkste is: DE LOKALEN ZIJN VOLDOENDE KLAAR VOOR DE START VAN HET NIEUWE SCOUTSJAAR! En daar zijn we bijzonder trots op. Van harte bedankt aan alle helpende handen!

Leiders en leden, geniet ervan. Zorg er goed voor. En zorg ook goed voor elkaar.

Het bouwteam

Sven Geldof, Brecht Tyberghien, Thomas Dierynck, Marieke Pottie, Baldewijn Dubaere en de groepsleiding.

Romantique Lokal groot succes

Afgelopen weekend, daags na Valentijn, konden verliefde koppels genieten van een originele tête-à-tête in een prachtig kader. Enkele enthousiaste oud-leiding van scouts Menen organiseerde Romantique Lokal.

De gasten kregen een zorgvuldig samengesteld viergangenmenu met aangepaste wijnen. De avond werd gevolgd door een bijzondere veiling. Er kon geboden worden op tal van producten en diensten zoals een weekendje weg, een chocoladeworkshop, een babysit of een gegidste rondleiding in Rijsel of zelf Madrid.

Het was een groot succes, zowel qua sfeer als qua opbrengst. De avond bracht  5000 euro op voor de nieuwe lokalen.

Pluimen voor de sterke organisatie van Miguel De Groote, Marlies Delrue, Lies Ledure, Katrien Nuytten, Marieke Pottie, Elien Rosseel en Thomas Seynhaeve. Bedankt voor de helpende handen van Tom Broucke, Brecht Tyberghien en Sven Geldof. En een dikke merci voor de steun van Pieter-Jan Durnez en Karel Vanden Baviere (restaurant Karel).

Enkele sfeerbeelden:

 

Opendeurdag groot succes

Iedereen keek er al lang naar uit: het eerste bezoek aan de nieuwe lokalen. En dat was er ook aan te zien. We waren met veel om deze mooie ‘mijlpaal’ te vieren op zaterdag 9 november. Bedankt aan alle aanwezigen voor de enthousiaste reacties, de interessante suggesties en de “steun” aan onze geïmproviseerde toog. Het was een succes. Om dat te staven met enkele cijfers: in een tweetal uur sneuvelden 111 Bouwbierkes, ruim 70 andere consumpties en een 50-tal zakjes chips. Dankzij jullie mogen we weer 350 euro aan ons bouwbudget toevoegen.

Hierbij ook nog enkele sfeerbeelden.

Wie liever niet herkenbaar op de foto’s staat, geen probleem. Stuur een mailtje naar sven.geldof@hotmail.com en we regelen dat.

Groot nieuws: opendeurdag nieuwe lokalen

Groot nieuws!!! De leuning van de binnentrap is geïnstalleerd. Bekijk de foto’s hieronder.

Nu denk je misschien: “Mooi gedaan, maar waarom is dat groot nieuws?” Wel, omdat ons gebouw nu veilig is voor bezoekers. Dat betekent dat we een opendeurdag kunnen organiseren voor jullie.

Daarom een dikke merci aan de ‘gouden handen’ die de trapleuning realiseerden. De leuning is prachtig maatwerk van onze sponsor Roderik Rogge (Laswerken Rogge). Het geheel werd vakkundig geïnstalleerd met de hulp van Louis Cools, Joachim Debeuf, Kim Guilliams en Gill Vantyghem.

Merk op dat we aan één zijde twee leuningen hebben: 1 op volwassen hoogte en één op kinderhoogte. Zo voldoen we aan alle veiligheidsvereisten.

Natuurlijk wil je nu graag nog weten wanneer die opendeurdag er komt? Noteer in de agenda’s zaterdag 9 november vanaf 16:45, aansluitend op de scoutsvergadering. Je zal er tegelijk ons Bouwbierke kunnen proeven. En we voorzien uiteraard ook non-alcoholische alternatieven.

Cera helpt scouts Menen aan evacuatietrap

We kregen zopas fantastisch nieuws van Cera, de grootste coöperatie van België.  Cera steunt projecten die bijdragen aan welvaart en welzijn. Ze investeren onder andere in materieel en mensen die zich voor het onderwijs en jeugdwerk inzetten.

Cera schenkt scouts Menen 2000 euro voor de evacuatietrap van onze nieuwe lokalen. De evacuatietrap is één van de belangrijkste veiligheidsvereisten vooraleer we het gebouw in gebruik kunnen nemen. Van harte bedankt Cera!

 

Ken je Cera?

Met zo’n 400.000 vennoten is Cera de grootste coöperatie van België.
Cera brengt mensen, middelen en organisaties samen, bundelt krachten,
neemt initiatieven en realiseert waardevolle projecten met een duidelijk doel:
samen investeren in welvaart en welzijn.
Ook jij kunt deel uitmaken van Cera! Check www.cera.coop

 

Scouts Menen verkoopt Bouwbierke

Het moeten niet altijd pannenkoeken zijn dachten we. Waarom niet eens een bierke? Et voila, ons Bouwbierke was geboren.

Ons scoutse biertje is een blonde allemans liefhebber die niet teleurstelt. Dit biertje bevat een alcoholpercentage van alom de 6,4 en stelt zich hiermee gelijk aan heel wat andere biertjes in zijn categorie. Met de aankoop van dit bier sponsor je niet enkel je genot en smaakpapillen maar doe je in dezelfde aankoop ook nog eens goed voor onze lokalen. Alle winst gaat rechtstreeks naar de afwerking en inrichting van de nieuwe Scoutslokalen.

Ons biertje zit momenteel nog in de ketels van brouwerij Eutropius. Het wordt gebotteld op 8 oktober. Ze zullen beperkt in aantal zijn. Wees er dus snel bij. Op = op. Speel op zeker en plaats nu al een bestelling op onze webshop.

Nooit gedacht dat je bier kon drinken voor het goede doel? Wel, dit is je ultieme kans! Koop een sixpack, leun gerust achterover met het lekkerste biertje van het land en geniet hoe goed goeddoen kan voelen.

Scoutslogo geschilderd op gevel

Er zijn weer mooie resultaten geboekt afgelopen weekend. Sofie Dewilde, Bieke Berten en Charlotte Lambrecht hebben het logo van scouts Menen op de gevel van de nieuwe lokalen geschilderd. Ze leverden prachtig werk. De details die ze erin verwerkten getuigen van talent en véél geduld. Alle respect!

Daarnaast ging er zondagochtend een equipe aan de slag om het laatste stukje nutsleidingen te graven tot aan de straat. Bedankt Joachim Debeuf, Kim Guilliams, Louis Cools, Maxence Vanstaen, Sven Geldof, Thijs Gellynck. Brecht Tyberghien verraste hen met koffie.

Dat was helaas niet de enige verrassing van de ochtend. Tijdens het graven stootten ze op een Obus. De politie kwam ter plaatse en tegen zondagmiddag had DOVO het gevaarte al opgehaald. Het was de zoveelste obus die tijdens de werken opgegraven werd. De ontmijningsdienst kent ondertussen de weg naar ons scoutsterrein.

 

Zwoegen en zweten voor nutsleidingen

Dit weekend werden de nutsleidingen gelegd voor water, gas en elektriciteit. Daarvoor moest een geul van 1 meter diep gegraven worden tussen het gebouw en de straat. Een totale afstand van zo’n 80 meter.

We konden alweer rekenen op onze gouden vrijwilligers. De helden van dienst waren deze keer Baptist Persyn, Bart Vantyghem, Brecht Tyberghien, Dieter Dragon, Joachim Debeuf, Jonathan Cools, Louis Cools, Luc Berten, Pieter Boucique en Thomas Seynaeve.

Het bleek een waar berewerk. “We wisten dat het terrein in het verleden gedempt is geweest. Maar de aarde die daarvoor gebruikt werd houd je niet voor mogelijk. We stootten continue op immense stenen,” sprak Brecht Tyberghien achteraf.

Dikke merci mannen! En bedankt aan Marieke Pottie en Stephanie Van Rumbeke voor de catering.

 

Gelukt! Wind- en waterdicht scoutslokaal tegen bouwverlof!

Fantastisch nieuws vanop onze werf. Ons doel was wind- en waterdichte scoutslokalen tegen het bouwverlof. En het is gelukt!

Windoor plaatste zonet onze ramen en deuren. Het was hun laatste werk voor het bouwverlof. Een ploeg vrijwilligers heeft hen daarbij geassisteerd. Dikke merci mannen!

In mei en juni werd ook al veel werk verzet door onze vrijwilligers.

De elektriciteitskabels werden gelegd onder leiding van Electriciteitswerken BT.

Er werd een anti-graffittilaag op het lokaal geschilderd.

En Luc Berten legde de basis voor de sanitair.

De komende maanden werkt Brecht Tyberghien (Electriciteitswerken BT) verder aan de elektriciteit. Luc Berten zal onze sanitair verder afwerken. En Roderick Rogge (Laswerken Rogge) zal onder andere de buitentrap en de ballustrade plaatsen. Ze zullen daarbij opnieuw hulp krijgen van onze gouden vrijwilligersploeg.

Nieuw streefdoel: opening van de nieuwe lokalen in het najaar!